Pressa mycket citron över och njut tillsammans med lite bröd. Smakerna som uppstår när bönor, tomater, lök, vitlök, morötter, örter och olivolja fått gotta ihop sig i ugnen är fantastiska
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Ingredienser4 dl torkade kokbönor, till exempel borlotto, cannellino eller bruna bönor5 dl snålröra eller annan kokt och smakrik tomatsås med vitlök och lökchili1 dl olivoljasaltpepparturkisk yoghurt
0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). 4 port röd quinoa, kokt. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt. Servering4 port röd quinoa, kokt
Blanda i bönor och smaka av med salt och peppar, vänd ner persilja. Sätt ugnen på 120 grader och gnid in laxen med resten av olivoljan, salta och peppra
När du fått en halvslät smet i mixerskålen blandar du i bönor, mjöl och panko med sked. Blanda alla ingredienser förutom bönor, mjöl och panko i en mixer
Nu är det förvisso en del privata och till en början okända bloggare som på grund av sitt matlagande, och/eller fotograferande, som kommit att jobba med det på heltid
Till filén åt vi ugnsbakade tomater (smaksatta med timjan) som jag marinerat i olivolja smaksatt med citron, sallad, samt färska champinjoner som jag bara fräste tillsammans med vitlök, lite salt, svartpeppar och en rejäl drös med persilja
10 st Champinjoner. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladas med squash och keso samt enchiladas med tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Ta ur rotsakerna och vänd försiktigt med salt och eventuellt lite olja om det ser torrt ut. Fräs sedan champinjonerna i lite olja, när de fått färg lägg i vitlök samt salladslöken och låt det fräsa lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.