Mexikanskt

Mexikanskt

Kantarelltacos med pepparrotskräm

Kantarelltacos med pepparrotskräm

400-600 g kantareller 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk smör salt svartpeppar. 1Picklad rödlök1 rödlök, tunt skivad 0,5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1,5 dl vatten, kallt
Traditionell chili

Traditionell chili

1 kg högrev. 12 msk olja. 12 msk smör. 11 msk finger salt
Texmexgratäng

Texmexgratäng

Skala och hacka löken och fräs den i smör. Lägg i riset och fräs någon minut till. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp
Enchiladas

Enchiladas

Ingredienser 100 g champinjoner,gärna skogschampinjoner. 300 g blandfärs. 1 gul lök, finhackad. 2 vitlöksklyftor, finhackade
Guacamole

Guacamole

2 avokador 1 tomat 1 chilifrukt (eller 0,5 tsk sambal oelek) 1 klyfta vitlök 1 msk citron, pressad 2 krm salt 0,5 krm svartpeppar cayennepeppar
Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas400 g kycklinglårfilé 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 chilifrukt 1,5 tsk malen spiskummin 1 tsk torkad koriander 1,5 tsk rökt paprikapulver 1 paprika 1 dl passerade tomater 2 dl gräddfil 1 förp svarta bönor 1 färsk koriander 1 mozzarellaost 2-3 dl cheddarost, riven tortillabröd
Kycklingwrap med avokado och salsa

Kycklingwrap med avokado och salsa

4 majstortillabröd 1 grillad kyckling, kall 0,5 rödlök 2 avokador 4 msk majskorn 2 msk färsk koriander, hackad 1 dl mexikansk tomatsalsa (burk)
Kycklingburrito

Kycklingburrito

8 stora tortillabröd. 200 gram grillad kyckling. 200 gram riven ost som ex. mozzarella eller tex mex ost. 3 pkt kokta svarta bönor eller 4 dl hemkokta svarta bönor