När jag var i Stockholm för två veckor sedan åt jag Chimichangas - det var riktigt gott. Chimichangas är traditionellt en friterad burrito som är riktigt populär i texmexköket
Här får ni mitt recept på Chimichangas, som är en storfavorit här hemma. Chimichangas serveras tillsammans med en stor sallad, guacamole, salsa och eventellt en svalkande cremefraichesås
Chimichangas är mjuka tortillabröd som fylls, viks ihop och friteras. Jag är dock inget större fan av att fritera mat som går att tillaga på andra sätt, så jag har därför valt att ugnsbaka/gratinera mina chimichangas istället
burritos, tacos, chimichangas, quesadillas eller enchiladas. Eftersom det tar en stund att koka ihop denna variant av refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
Jag gjorde ett sötpotatismos för att ha som fyllning i chimichangas (recept kommer) men eftersom jag kokade fler sötpotatisar än vad som gick åt till den maträtten så blev det lite mos över
Taku-Taku i Teatern Ringens centrum. Här hittar ni denna pärla signerat Sebastian Schauermann. För drygt ett år sedan var jag på ett event för vegansk Ben & Jerry-glass
Den tredje dagen med Årstiderna matkasse bjöd på ännu ett kul nytt ord, chimichanga. Efter en snabb googling hittade jag att det betyder ”deep fried burrito”, alltså en stekt burrito mer eller mindre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.