Jordärtskockspuré300 g jordärtskocka 400 g potatis 0,5 msk salt 1 l vatten 50 g smör 2 dl vispgrädde 1 tsk citronskal, finrivet 1 krm salt 1 krm peppar
Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis. 600 g byxade abborrfiléer. 1 pressad vitlöksklyfta. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g byxade abborrfiléer ½ dl rågmjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör Pytt. 2 dl Arla® gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk finhackad gul lök 2 msk hackad färsk gräslök 1 krm salt 1 krm peppar
Servera med rostad potatismed lite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, med ris till. Det blev väldigt lyckat ihop med kyckling, dragon och citronsmak
Serveras medpressadpotatis, sallad, rivna morötter och lingonsylt. Riv löken och rör ner den tillsammans med krossad grönpeppar (jag använder mortel), ägg och buljongpulver
Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare. Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga
Kommentarer
camilla63-1
Fantastiskt god sås
Logga in eller Registrera för att kommentera.