Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Järpar i gräddsås. 4port. ½ gul lök700 g blandfärs1 dl ströbröd2 dl gräddesaltpepparsmör till stekningSås3 dl grädde1 msk kalvfond1 tsk fransk ljus senap2 msk japansk sojasaltpeppar Skala och riv löken
Servera med pressadpotatis, lingonsylt och sallad. 1 pressad vitlöksklyfta. Skölj och skiva purjolöken. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet
Servera rödtungan med såsen, kokt pressadpotatis och gärna lite grön sparris. Härlig plattfisk fylld med skogens gula guld och serverad med en underbart krämig vitvinssås, det kan inte bli mycket bättre än så
Potatis och morötter. Häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter, eller tills den är färdigkokt. 800 g potatis. 800 g potatis 400 g morötter
1Till serveringkokt potatis, pressad. 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden) smör, att steka i salt peppar 65 g babyspenat 10 körsbärstomater 1 dl purjolök, finskuren 1,5 dl Västerbottensost 2 msk pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.