Jordärtskockspuré300 g jordärtskocka 400 g potatis 0,5 msk salt 1 l vatten 50 g smör 2 dl vispgrädde 1 tsk citronskal, finrivet 1 krm salt 1 krm peppar
1 Ugnsbakad
röding800 g röding, rensad 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 dl dill, färsk
1 Sparris
och pepparrotssmör500 g grön sparris, färsk 2 msk färsk pepparrot, riven 1 msk olja 1 krm salt 1 krm peppar 4 msk smör
Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Ikväll blev de lite ”fine dining” med kökskemi. Jordärtskockspuré. Tommy Myllymäki vann ju kock-VM med en sabayonne på brynt smör till gös så jag tänkte att det funkar lika bra till hälleflundra
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.