Fisk Och Skaldjur

Fisk Och Skaldjur

Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt. 1Kålsallad med gurka0,5 spetskål, grovt skuret 1 gurka, skalad och grovt skuren 2 citroner, saften 50 g smör
Torskgryta med tomat och dill

Torskgryta med tomat och dill

Smula i fiskbuljongtärningoch tillsätt vatten. Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till fiskgrytan
Kaviarströmming

Kaviarströmming

20 strömmingsflundror 1 knippe dill, hackad 1 knippe gräslök, hackad 165 g orökt kaviar, 1 tub 2 äggulor 3,5 dl mellangrädde
Mammas Jansson Frestelse Punkt Slut

Mammas Jansson Frestelse Punkt Slut

Varva i en smord eldfastform potatis, lök, ansjovis som är delad och ett litet lager salt och vitpeppar och lägg ett nytt lager avsluta med potatis men ej kryddor eller ansjovisar
Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Thaigryta med lax och röd curry

Thaigryta med lax och röd curry

1 fiskbuljongtärning. 1 tsk fisksås. 500 gram laxfilé. 1 röd paprika. 1 huvud broccoli. 2 morötter. 2-5 tsk röd currypasta
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Till servering sallad, gärna med tomt och gurka. Dillsås25 g smör 3 msk vetemjöl 0,5 msk fiskfond 2 dl vatten 1 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1 msk färsk dill, hackad (eller fryst dill) 0,5 citron, finrivet skal lite citronsaft salt svartpeppar, nymalen
Stekt panerad makrill med puré

Stekt panerad makrill med puré

1Potatis- och palsternackspuré700 g mjölig potatis (7 medelstora) 300 g palsternacka (3 medelstora) 0,5 dl salt 50 g smör ca 1,5 dl mjölk 1 tsk vitpeppar. 1Stekt makrill1 msk salt 4 makrillfiléer, urbenade (stora) 1 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl pankoströbröd 3 tsk smör (och/eller rapsolja)
Het fisk- och grönsaksgryta

Het fisk- och grönsaksgryta

Kryddig asiatisk fisk- och grönsaksgryta600 g pangasiusfilet 600 g laxfilé 1 röd paprika, skiva i strimlor 200 g long beans, delad med längd på ca 8-10 cm vardera 300 g rättika, skivad i bitar 125 g minimajs, delad ca 4 cm/bit 1 morot, skiva i bitar eller strimlor 230 g vattenkastanjer, skivad 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 2 msk färsk ingefära, riven 1 citrongräs, bankad, delad i ca 8 snittar 1 kruka färsk koriander, finhackade stjälkar till grytan och spara bladen till dekoration 2 limeblad 1 umamibuljongtärning 1-2 röda chilifrukter, torkad 800 g kokosmjölk, tjock 6-8 dl vatten 0,5 broccoli, delad i mindre bitar 1 röd chilifrukt, fint hackad (spara till dekoration)
Rödingfilé med kall romsås

Rödingfilé med kall romsås

Det gör inget om skinnet under bränns det petar man bort sedan när man äter fisken. Börja med tillbehören och rör ihop ingredienserna - gräddfil, creme fraiche, majonnäs och rom - till såsen