1 frystorkade
jordgubbarSätt ugnen på 170 grader varmluft. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitor på medelhög hastighet och tillsätt 1 dl/90 g socker i omgångar. Blanda mandelmjöl, maizena och 1 dl/90 g strösocker. Vänd i de torra ingredienserna i marängen. Fyll på sprits med en slät tyll storlek 10. Spritsa ut smeten på diagonalen över 2/3 av plåten. Det ger bakelsen ett vackert mönster och hindrar den från att gå sönder när man rullat ihop den. Strö kokos över mandelmarängen. Grädda i mitten på ugnen i 16 minuter. Lägg ett bakplåtspapper över och vänd den med en plåt upp och ner. Låt stå i 2-3 minuter innan du tar bort pappret. Vispa upp grädden med vaniljpulvret. Skiva jordgubbarna och hacka mandlarna. Stryk grädden över tre fjärdedelar av mandelmarängen. Lägg jordgubbsskivorna och hackade mandlar. Rulla ihop rullen så tajt som det går med hjälp av bakplåtspappret. Sätt i kylen tills det är dags att servera. Skär upp i 3 cm bitar med en brödkniv. Pudra med florsocker och frystorkade jordgubbar.
85 g mandel grovt malda. Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ca 4 dl grädde med lite vaniljpulver el vaniljessens + ca 1 msk florsocker. bred på ett jämnt lager över hela marängbottnen & strö på ca 250 g hackade färska jordgubbar. 85 g mandel grovt malda
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.