1 frystorkade
jordgubbarSätt ugnen på 170 grader varmluft. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitor på medelhög hastighet och tillsätt 1 dl/90 g socker i omgångar. Blanda mandelmjöl, maizena och 1 dl/90 g strösocker. Vänd i de torra ingredienserna i marängen. Fyll på sprits med en slät tyll storlek 10. Spritsa ut smeten på diagonalen över 2/3 av plåten. Det ger bakelsen ett vackert mönster och hindrar den från att gå sönder när man rullat ihop den. Strö kokos över mandelmarängen. Grädda i mitten på ugnen i 16 minuter. Lägg ett bakplåtspapper över och vänd den med en plåt upp och ner. Låt stå i 2-3 minuter innan du tar bort pappret. Vispa upp grädden med vaniljpulvret. Skiva jordgubbarna och hacka mandlarna. Stryk grädden över tre fjärdedelar av mandelmarängen. Lägg jordgubbsskivorna och hackade mandlar. Rulla ihop rullen så tajt som det går med hjälp av bakplåtspappret. Sätt i kylen tills det är dags att servera. Skär upp i 3 cm bitar med en brödkniv. Pudra med florsocker och frystorkade jordgubbar.
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg vaniljpulvret i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp. Riv mandelmassanoch blanda i omgångar ner vaniljkrämen i den till en slät mandelkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.