Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Lägger laxbitarna i en ugnsform, pressar över lite citron, saltar och pepprar. Rör sedan ner spenat, svamp och lök med crème fraichen och låter det bli varmt i stekpannan
Tillsätt kokt pasta och färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenatenoch sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde i vintras har gett otroligt fin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Vänd ner avokadon i citron- och olivoljan och krydda med lite salt. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med vattenkrasse ochmandel [eller lägg lite ruccola på tallrikarna först ochlax- och avokadoblandningen ovanpå]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.