Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Skölj aubergine, squash och tomat, skär dem i ganska små tärningar
Tillsätt spenat och fräs i cirka en minut. Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Jag älskar att den känns fräsch och svullig på samma gång. Förutom oliverna innehåller den en rund, söt och örtig tomatsås, salt feta, lätt krispig zucchini och ostsås istället för bechamel (hur tråkig sås
I fredags kom syrran och hennes man och vi gjorde Paolo Robertos pasta al forno. Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor kastrull och bryn nötfärs, lök och vitlök, blekselleri och morötter
Ös på ordentligt så blir det krämigt och gott. Bechamelsåsen görs med mjölk men ibland har jag bytt ut en del av mjölken och tillsatt grädde istället och det blir också bra
Idag har jag varit hemma och vabbat. Vädret är verkligen inte roligt nu, så man har ingen vidare motivation till något när till och med ljuset blir dåligt på bild
Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns
Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.