Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Semmelwrappen och semmelkorven var bara början – nu är det semmelevolution på gång. Här är de fösta läsarförslagen på nya former för fastlagsbullen – vad sägs till exempel om falafelsemlan eller semmelbudapeststubben
Först tog semmelwrappen Sverige med storm. Sen fick den klassiska jordgubbstårtan en make-over. Och nyligen var det dags för prinsesstårtan att ta klivet in i samtiden
Förra året gjorde semmelwrappen entré och var för övrigt något jag delade här på bloggen. Om en vecka är det fettisdagen, då är det tradition att äta semlor
Semmelwrappen viker jag som en vanlig wrap, och "klär" med bakplåtspapper som jag klipper av. Det är visserligen en dryg månad kvar till semmeldagen, men det hindrar inte mig (och tydligen heller inte en hel del av er) från att spana in recept/baka skapelsen redan nu (eller igår)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.