Jag valde att göra den med nyttiga ayurvediska kryddor tillsammans med likaledes nyttig färsk bladspenat, citron, fetaost och den spännande och väldigt nyttiga kryddan sumac, full av antioxidanter har jag lärt mig
4 4 port pasta (gärna tagliatelle) 3 vitlöksklyftor 250 g körsbärstomater 1 msk olivolja 400 g bladspenat 380 g stora vita bönor 150 g fetaost 1/2 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda den färdigkokta varma quinan med den rostade pumpan och bladspenaten. Jag serverar den gärna med tahinisåsen jag skrev om förra veckan, men vill man göra det enklare tar man bara pressad citron och olivolja, kanske med lite vitlök för extra nyttighet och smak
1 färsk filodeg på rulle 1 gul lök 150 g fetaost 400 g fryst spenat, tinad och avrunnen 2 msk ev sumak 1 ägg 4 msk sesamfrön (svarta och vita) salt peppar
När pastan är nästan färdigkokt tillsätter du mangolden som du skurit i strimlor, börja med stjälkarna och lägg sedan i bladen och även spenaten samt chilin
Det blir Pastasallad medfeta, tomat & spenat. Blanda pastan med tomater, feta och resterande spenat. Men då var han inte större än att ville ha hjälp med att packa väskan
salt & peppar. Jag har testat de här små knytena tidigare, de är fyllda medspenat, lök och fetaost men nytt för den här gången är att jag stoppade i färsk mynta också - ett bra drag visade det sig, det blev riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.