Strö över osten och gratinera under grillelementet i ugnen, så att frittatan får fin färg. Förväll spenaten i en kastrull med en bottenskyla vatten eller i mikron
Låt svalna en liten stund i formen innan frittatan skärs upp i tårtbitar. Häll över äggstanningen, rör lite med sleven ner mot botten så den blir jämnt fördelad bland spenaten
Gott, praktiskt och mättande med ugnsstekt frittata. Peta lite med en gaffel i frittatan/tortillan så att äggstanningen rinner ner ordentligt till botten
Servera alldeles nygjord med pressad potatis, smörslungad spenatoch tomatsallad. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Denna frittata fullmatad med nypotatis, spenatoch brittisk sparris var verkligen supergod. Jag brukar alltid ha lite ost i äggrätter för att det tar bort den där svavelaktiga smaken stekt ägg har, men osten gör dessutom frittatan krämigare
Jo, en frittata- italienska för omelette typ, med kokt potatis, lök och dill. Jag tipsade ju om en Frittata i veckomatsedeln också och det var nog där tanken började egentligen om jag ska vara ärlig
Blanda den varma potatisen medspenaten, fint skivad lök och rädisor. Dela potatisen på mitten och lägg i en långpanna tillsammans med halverade vitlöksklyftor, lite olivolja, salt och peppar
Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.