Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1100 g mörk choklad, hackad. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom chokladoch valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladenoch valnötterna
Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt. Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält
Ta upp degen ur skålen och knåda den smidig med resten av mjölet. Pensla bullarna med vispat ägg. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassaoch mörk choklad
Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassaoch bittermandelolja. Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem medchoklad
Bananmuffins medmandelmassaoch mörk choklad. Kunde varit utan bananer ochmedmjölkchoklad. Har man också lite mandelmassaoch mörk choklad över så finns det inga gränser för saftigheten och glädjen trion ger
Riv mandelmassanoch blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. florsocker att toppa med. Rör ner chokladoch saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Denna blev verkligen helt fantastisk och är svår att misslyckas med. Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sedan smörblandningen, mandelmassanoch till sist äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.