Banankaka med kaffe och choklad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • smör och kokosflingor till formen
  • 1 smör
  • 1 starkt kaffe
  • 1 ägg
  • 1 strösocker
  • 1 små bananer 300-350 g skalad vikt)
  • 1 valnötter
  • 1 mörk choklad
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 florsocker
  • 1 kokosflingor1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 2-liters form väl och strö i kokosflingor.2. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 55–60 minuter. Prova med sticka att den är torr. Låt vila några minuter och stjälp sedan upp kakan.6. Gör glasyren: Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr.7. Bred ut på kakan och strö över kokosflingor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.