1 kokosflingor1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 2-liters form väl och strö i kokosflingor.2. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 55–60 minuter. Prova med sticka att den är torr. Låt vila några minuter och stjälp sedan upp kakan.6. Gör glasyren: Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr.7. Bred ut på kakan och strö över kokosflingor.
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese ochkaffe i
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom choklad och valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladen och valnötterna
Vi avslutade helgen och semestern med. Riklig chokladsmak och den lilla touchen av Baileys (jag vet att likör innehåller mycket socker, men mängden är så försvinnande liten i det stora hela) ochkaffebönorna gör den här chokladkakan till en riktig höjdare
Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt. Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält
Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffeoch choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.