Gör själv eller köp marsanpulver och blanda med mjölk. Häll grädde, äggulor, socker, potatismjöl i en tjockbottnad kastrull, rör om och blanda i vaniljpulvret eller dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången
Så fräsch kombination med hallon, vit choklad, citrus ochkardemumma. Koka upp vattnet med sockret och låt småputtra tills sockret har löst sig helt och hållet
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom choklad och valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladen och valnötterna
Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt. Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemummaoch pistagenötter – en riktig god kombination. · Rör ner hackade pistagenötter och häll upp i en ugnsform klädd med bakplåtspapper
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror med vit choklad ochkardemumma. Smält den vita chokladen i vattenbad och rör ihop med smöret
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
10 bitar 100 g smör 100 g vit choklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.