Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1100 g mörk choklad, hackad. 11 1/2 dl valnötterSätt ugnen på 175 grader. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom chokladochvalnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladenochvalnötterna
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Dekorera med smält choklad eller glasyr (florsocker utrört med lite vatten) Låt svalna något innan du skär längderna i lagom stora bitar
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min. 1 dl valnötter grovhackade
Dekorerade sedan med karamelliserade päron ochValnötter. Detta recept hittade jag inne hos Tove med bloggen Baka liten kaka, jag bytte dock ut chokladenoch kvargen
Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem medchoklad. Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.