Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese ochkaffe i
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1100 g mörk choklad, hackad. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom chokladoch valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladenoch valnötterna
Vi avslutade helgen och semestern med. Riklig chokladsmakoch den lilla touchen av Baileys (jag vet att likör innehåller mycket socker, men mängden är så försvinnande liten i det stora hela) ochkaffebönorna gör den här chokladkakan till en riktig höjdare
Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt. Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält
Vänd sedan ner mjölet ochchokladenoch till sist kaffesmöret. Smält smöret och tillsätt det heta kaffet, låt det gärna stå kvar på den avstängda plattan så att det håller sig varmt
Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffeochchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.