Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Garnera med florsocker och servera. 185 g strösocker (1 dl). 120 g vaniljsocker (2,5 msk). 190 g florsocker (1,5 dl). 1florsocker. 1Vetedeg160 g vetemjöl (3 dl) 1 ägg 2 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 msk) 100 g smör, rumstempererat 85 g strösocker (1 dl). 1Mandelfyllning500 g mandelmassa 50 g mald mandel (1 dl) 50 g hackad mandel (0,5 dl) 5 g kardemummakärnor, mortlade (1 msk) 20 g vaniljsocker (2,5 msk) 90 g florsocker (1,5 dl) 150 g mjölk (1,5 dl). 1Servering1 l vispgrädde florsockerFördeg
Vispa smör och strösocker luftigt, vispa i vaniljsocker och blanda i mandelmjöl. Vill du ha en fin glans på kakan då värmer du på lite aprikossylt som du penslar över
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och vetemjöl. Tillsätt sockret lite i taget, så att det löser sig och blir gyllenbrunt
Transfer to bowl with infused oil, season to taste with a little more salt and pepper, and toss to coat, shaking bowl roughly, until a thick layer of mashed potato–like paste has built up on the potato chunks
Saftiga, mjuka men ändå lite att tugga på eftersom de innehåller både kokos och hackade valnötter. Men ni behöver inte göra om misstaget som trötta jag gjorde i morse när jag skulle göra frostingen
Helt fantastisk, och den är ju givetvis en hälsosam sådan. Jag vet förvisso inte om det är rätt att kalla den kaka, för det är en kombination av en "poke cake" (det vill säga en kaka med "hål i") och en brownie, som därefter har en chokladglasyr samt chokladvispgrädde som får den att likna
use an electric mixer if you wish, or burn some calories, save dishes, and whisk by hand. This is tempering the eggs (getting them used to the warm cream) so you don't scramble them
Inte för att jag inte har massvis med plugg att ta hand om i helgen (redovisning av grupparbete, personlig hemtenta och slutgiltig salstenta väntar nästa vecka
Vispa upp smör och strösocker med vinge i en köksassistent. 1120 g strösocker (1,5 dl). 110 g vaniljsocker (1 msk). 1250 g smör, rumstemperatur 120 g strösocker (1,5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 7 g bakpulver (1,5 tsk) 420 g vetemjöl (7 dl) 60 g äggula (2 st) svartvinbärssylt av bra kvalitéSätt ugnen på 180 grader
florsocker, att pudra över. 25 g farinsocker [2 msk]. 10 g vaniljsocker [1 msk]. 360 g strösocker [4 dl]. Fyllning2 svenska äpplen 4 g kanel [2 tsk] 25 g farinsocker [2 msk]. Kaka420 g vetemjöl [7 dl] 15 g bakpulver [3 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 7 g malen kardemumma [3 tsk] 10 g vaniljsocker [1 msk] 250 g smör, rumstempererat 360 g strösocker [4 dl] 240 g ägg, rumstempererade [4 st] 250 g filmjölk [2,5 dl] florsocker, att pudra över
Garnera med florsocker och servera. 185 g strösocker [1 dl]. 120 g vaniljsocker [2,5 msk]. 190 g florsocker [1,5 dl]. 1florsocker. 1Vetedeg160 g vetemjöl [3 dl] 1 ägg 2 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma [1 msk] 100 g smör, rumstempererat 85 g strösocker [1 dl]. 1Mandelfyllning500 g mandelmassa 50 g mandel, mald [1 dl] 50 g mandel, hackad [0,5 dl] 5 g kardemummakärnor, mortlade [1 msk] 20 g vaniljsocker [2,5 msk] 90 g florsocker [1,5 dl] 150 g mjölk [1,5 dl]. 1Servering1 l vispgrädde florsockerFördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.