6 Lammstek 10 vitlöksklyftor 1 msk salt 1 tsk mald svartpeppar 1 tsk mald kryddpeppar 1 tsk paprikapulver 2 tsk torkad mynta 1/2 tsk pulbiber eller chiliflakes 1 lammstek med ben (à ca 4 kg) 2 msk olivolja 3 dl vatten 1 tsk hel kryddpeppar 3 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning Bulgur 2 msk tomatpuré 1 msk olivolja 4 dl vatten 1/2 tsk salt 3 dl bulgur med rostade nudlar 1 dl berberis (vildlingon) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Trä upp köttet på spett. 600 g benfri lammstek . 1 250 g cocktailtomater Så här gör du Putsa och skär köttet i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar. Vänd ner köttet och låt marinera minst 2 timmar
Bryn köttet i en stekpanna med smör. lammstek. Skär köttet i bitar som är 3x3 centimeter. Lägg i köttet och koka sakta under lock tills det är mört, ca 1 1/4 timme. 2 st köttbuljongtärningar
Lägg köttbullarna i en smord eldfast form. 500 g lammfärs. Skala och finhacka löken. Arbeta samman alla ingredienserna utom sesamfröna till en smidig färs