Äkta grekisk moussaka
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st aubergine
  • 2 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 400 g lammfärs
  • 1 st burk krossade tomater
  • 0.5 dl vin
  • 1 msk persilja
  • 1 msk timjan
  • 2 krm kanel
  • 0.75 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2.5 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • 3 st aubergine medelstora 2 tsk salt Köttfärssås: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 400 g lammfärs 1 st burk krossade tomater 0.5 dl vin torrt vitt 1 msk persilja finhackad 1 msk timjan eller 1 tsk torkad 2 krm kanel mald 0.75 tsk salt Ostsås: 5 dl mjölk 2.5 msk mjöl 2 msk smör eller margarin 1 st ägg 2 dl riven ost salt peppar Ugn: 175° Det här behövs till ca 4 port:

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.