Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i lite matfett tillsammans med curry tills löken är mjuk
Manaish. Mellanösterns ljuvliga och smakrika pizzor. De kan serveras som frukost, lunch eller middag. Av samma deg varierar jag mina pizzor med olika fyllningar, en typisk tradition i Mellanöstern
Idag finns dessa biffar i min lunchlåda, orientaliska. Måndag igen då, helgen går sannerligen fort. Här kan vi inte klaga på vädret, solen har varit framme och värmt så gott
Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Sådana maträtter uppskattas verkligen just nu eftersom jag återigen är inne i en period då jag känner mig ganska trött och sliten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.