Kleftiko
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg lamm att koka, gärna med ben
  • 11 burk hela körsbärstomater, 400 g
  • 11 burk 
400 g krossade tomater
  • 12 st gula lökar
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 13 st morötter

  • 14 st medelstora potatisar
  • 12 st paprikor
  • 12 msk torkad oregano
  • 14 kvistar färsk rosmarin
  • 11/2 kruka färsk oregano
  • 1150 gram fetaost
  • 1 olivolja, salt och pepparHacka ena löken fint och skär den andra i klyftor. Skär vitlöken i skivor.
  • 1 Hetta upp olivolja i en stor kastrull eller gryta. Fräs löken och tillsätt rosmarin och torkad oregano. Bryn köttet runt om i samma gryta.
  • 1 Skär morötterna i mindre bitar och lägg ner dom i grytan. Häll på tomaterna, salta och peppar. Låt puttra på spisen i ca 3 timmar, under lock.
  • 1 Skär paprikan i bitar och skiva potatisen ca 1 cm tjock, Tillsätt i grytan och låt puttra ca 20 minuter till, smaka av.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader och fördela grytan i mindre ugnsformar (eller i en stor ugnsform), strö över färsk oregano och smula över osten. Gratinera i ugn 5-10 minuter.
  • 1 Servera med ett gott bröd och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.