1 olivolja,
salt och pepparHacka ena löken fint och skär den andra i klyftor. Skär vitlöken i skivor.
1 Hetta
upp olivolja i en stor kastrull eller gryta. Fräs löken och tillsätt rosmarin och torkad oregano. Bryn köttet runt om i samma gryta.
1 Skär
morötterna i mindre bitar och lägg ner dom i grytan. Häll på tomaterna, salta och peppar. Låt puttra på spisen i ca 3 timmar, under lock.
1 Skär
paprikan i bitar och skiva potatisen ca 1 cm tjock, Tillsätt i grytan och låt puttra ca 20 minuter till, smaka av.
1 Sätt
ugnen på 200 grader och fördela grytan i mindre ugnsformar (eller i en stor ugnsform), strö över färsk oregano och smula över osten. Gratinera i ugn 5-10 minuter.
600 g lammstek4 vitlöksklyftor, skivade200 g fetaost4-6 små morötter i stavar4 färska lökar, i klyftor½ squash, delad & skivad1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar4 små potatisar, delade i bitar2 tomater, i klyftor4 msk smält smör2 msk pressad citronsaftsaltpeppa½ msk torkad oregano1
Lamm Kleftiko på Votsalo. Dagens soppa. Idag får du recept på en variant av den populära gulaschsoppan, något att värma sig med i höstrusket som jag förstått råder därhemma
Lamm Kleftiko. Följ med på en resa fylld med harmoni. Våren har verkligen visat sig från sin bästa sida i år, känns härligt att det blir en riktigt lång sommar
Varsin huvudrätt där jag tog bluecheese pork och maken tog en typisk cypriotisk rätt som kallas för Kleftiko,marinerad lammlägg som tillagats lång tid i ugn, och som serverades med en supergod myntasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.