Souvlaki med ­fetaostpotatis

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g benfri lammstek

  • 13 msk olivolja
  • 1
 rivet skal och saft av 1/2 citron

  • 12 pressade vitlöksklyftor

  • 12 tsk oregano

  • 13 msk hackad dill

  • 1 flingsalt
  • 1
 nymald peppar

  • 11 kg färskpotatis
  • 1
1 dl mandel

  • 12 dl hackad dill

  • 1 pressad saft av 1 citron
  • 1
1 dl olivolja
  • 1 nymald peppar

  • 11 röd chilifrukt

  • 1150 g smulad fetaost
  • 1
250 g cocktailtomater
Så här gör du Putsa och skär köttet i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar.
 Blanda olivolja, citron, vitlök, ­oregano och dill. Vänd ner köttet och låt marinera minst 2 timmar.
 Trä upp köttet på spett. Grilla runtom över glöd. Salta och peppra. 
4 Gör salladen genom att tvätta ­potatisen och koka den mjuk i ­lättsaltat vatten. Låt kallna. Dela potatisen i grova bitar.
 Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar.
 Blanda potatis och dressing.
 Kärna ur och strimla chilin. Vänd ner chili, fetaost och halverade ­tomater vid servering. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 42

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.