1 250 g
cocktailtomater Så här gör du Putsa och skär köttet i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar. Blanda olivolja, citron, vitlök, oregano och dill. Vänd ner köttet och låt marinera minst 2 timmar. Trä upp köttet på spett. Grilla runtom över glöd. Salta och peppra. 4 Gör salladen genom att tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna. Dela potatisen i grova bitar. Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar. Blanda potatis och dressing. Kärna ur och strimla chilin. Vänd ner chili, fetaost och halverade tomater vid servering. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 42
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Smaka av med salt och peppar. Börja och sluta med aubergineskivor. Låt moussakan vila ca 5 min innan den bjuds med sallad. 3 st aubergine medelstora 2 tsk salt Köttfärssås
Servera med tzatziki. Souvlaki - grekiska grillspett. Vi åt grillspetten med tzatziki och grönsaker, men även pommes frites och/eller pita- eller libabröd passar till detta
Jag har tidigare alltid marinerat köttet som vanligt med antingen köpmarinad eller gjort en egen men har aldrig fått fram den där specifika smaken som souvlaki har
När jag som ung var au pair på Island under ett år, förstod jag att grillning där var något av en nationalsport, och det var en ganska säregen upplevelse att känna doften av grillkol i hela grannskapet och se otaliga små rökpyramiden stiga mot den klara kvällshimlen, med fjällen i bakgrunden, under frostnupna vårkvällar
oumph souvlaki. Blanda det tillsammans med resten av ingredienserna förutom din oumph. Oumph souvlaki. Servera med sallad, ugnsrostad potatis och tzatziki
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.