Kött

Kött

Gorgonzolaspäckad fläskfilé

Gorgonzolaspäckad fläskfilé

Ta upp köttet och låt det svalna. Ta ut och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie. Servera köttet på den varma rotsaksbädden
Kassler Bombay

Kassler Bombay

jag får svårare och svårare att äta griskött, tycker mycket smakar en konstigt bismak som ger mig avsmak
Lammgryta med kantareller

Lammgryta med kantareller

Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Ta upp kött och grönsaker. Tillsätt gelé, kött och grönsaker i såsen
Höstig lammgryta med kantareller

Höstig lammgryta med kantareller

Stek köttet i omgångar, så det inte bildas för mycket vätska i pannan, då blir det kokt kött. Lägg över Köttet i en stor kastrull
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Lammgryta

Lammgryta

6 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar 250 g färsk steklök 2 msk olivolja 2 pkt krossad tomat (à 500 g) 2 msk konc köttfond och vinfond 2 lagerblad 2 morötter salt nymalen svartpeppar 3 msk bladpersilja till dekoration Lägg till i inköpslistan
Grekisk lammgryta med tzatziki

Grekisk lammgryta med tzatziki

Bryn köttet i en stekpanna med smör. Skär köttet i bitar som är 3x3 centimeter. Lägg i köttet och koka sakta under lock tills det är mört, ca 1 1/4 timme. 2 st köttbuljongtärningar
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

På det sättet kokas maten riktigt långsamt och även det magraste kött blir riktigt mört och saftigt. Resultatet blir mat som bevarat alla smaker, samtidigt som köttet blir så mört så det faller sönder
Kryddig lammgryta

Kryddig lammgryta

Krydda och bryn köttet, lägg över i gryta. Bryn sen löken och lägg i. Tillsätt tomater, paprika, timjan och vitlök
Fläskytterfilé Gorgonzola

Fläskytterfilé Gorgonzola

Salta och peppra köttet. Ta upp köttet och låt det svalna. Ta ut och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie
Fläskfilé provencale!

Fläskfilé provencale!

Jag marinerade en hel fläskfilé och stekte den lite så att det fick fin färg. In i ugnen i 175 grader tills den är klar
Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis

Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis

11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad