Lammgryta med kantareller
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g lammkött
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 st gul lök
  • 1300 g kantareller
  • 13 dl köttbuljong
  • 11.5 st morötter
  • 12 msk vetemjöl
  • 11.5 dl grädde
  • 12 msk rönnbärsgelé
  • 1 hackad persilja
  • 1600 g lammkött t ex grytbitar 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st gul lök 300 g kantareller 3 dl köttbuljong 1.5 st morötter 2 msk vetemjöl 1.5 dl grädde 2 msk rönnbärsgelé hackad persilja Det här behövs till 4 pers:Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar.
  • 1 Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan.
  • 1 Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
  • 1 Skala och tärna un­-der tiden morötterna. Fräs dem lätt. Lägg ner morötterna i grytan när ca 10 minuter återstår av koktiden. Ta upp kött och grönsaker.
  • 1 Rör ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt gelé, kött och grönsaker i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.
  • 1 Bjud kokt potatis och säsongens grönsaker till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.