Skala och finhacka lök ochvitlök. Krydda köttet med salt och peppar. Borsta svampen och skär de grovt. Rör sönder köttet med en gaffel så det blir en ragu
Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete Chili Asia, hacka tomater, lök, ochchampinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska in i ugnen
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör. Vispa grädden och blanda i pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney
Servera med biffarna och valfritt tillbehör. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vänd på steken och skär rutmönster med en vass kniv i svålen. Först är den knaprig, sedan kommer fettet som smälter i munnen och sedan det salta köttet
Skiva kycklingen i lagom matbitar och grydda med paprika grydda och salt. En perfekt rätt som man kan äta en vardag eller varför inte byta ut tacon på fredagkvällen med en god kycklingenchiladas
Bryn kött, bacontärningar och skivade champinjoner i omgångar och lägg allt i en stekgryta. Råris och sallad med bönor, fetaost, tomat och syltad rödlök serverades till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.