Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1150 g gorgonzola
  • 1 steksnöre
  • 1 Smör till stekning
  • 1300 skogschampinjoner
  • 1 Salt och peppar
  • 110-12 mellanstora potatis
  • 13-4 msk smör
  • 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. Salta och peppra.
  • 1 Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén.
  • 1 Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra.
  • 1 Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén.
  • 1 Skala potatisen och dela på mitten.
  • 1 Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom.
  • 1 Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd.
  • 1 Baka potatisen i ugnen, ca 30 minuter på 220 grader.
  • 1 Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen.
  • 1 Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
  • 1 Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.