0,75 kg
grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar. Lägg över det i grytan. 600 g lammkött. 1600 g lammkött t ex grytbitar 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st gul lök 300 g kantareller 3 dl köttbuljong 1. 1Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Lägg ner morötterna i grytan när ca 10 minuter återstår av koktiden
Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Resultatet blev en supergod gryta som föll alla lunchgäster i smaken
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Servera gärna en cachumber till, marinerad lök på indiskt vis som enligt ayurvedisk lära är bra för matsmältningen
Häll på vin och buljong. Hetta upp resten av oljan i en gryta. Lägg tillbaka köttet i grytan. Skala moroten, halvera den på längden och skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning. Lägg på locket och sjud ca 2 tim på svag värme. 600 g högrev av nöt- eller lammkött av t
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.