Kött

Kött

  • 55 Recept
Pepparrotskött med rotfrukter

Pepparrotskött med rotfrukter

Lägg köttet i en kastrull och slå på kallt vatten. Låt koka upp ordentligt, häll av vattnet och spola av köttet
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Gräddig fläskfilégryta

Gräddig fläskfilégryta

Salta och peppra och lägg över köttet i traktörpannan eller grytan. Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg ner köttet i det kokande spadet
Helglyx & Strumptjuv

Helglyx & Strumptjuv

För just fläskfilé och andra typer utav griskött får detta lilla kök sällan skåda. Bryn köttet i smör tills det får fin färg
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Dillkött. Blanchera upp köttet en gång i en stor kastrull och häll av vattnet. Fyll på med nytt vatten så det täcker köttet och grönsakerna
Helstekt rostas med svamp och dragonsås

Helstekt rostas med svamp och dragonsås

Ta stekpannan från plattan och ös köttet med det smälta smöret. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med 2 msk smör. Lägg kött med steksky i en ugnsfast form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet vila i 15 minuter
Viltmansbiff

Viltmansbiff

Putsa och skär köttet i tunna skivor. Se till att vätskan täcker köttet och potatisen. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta och tillsätt potatis och lök. Låt allt puttra under lock i ca 45 min tills köttet är mört