Värmade höstmat när den är i sitt esse är ju så klart gratänger, sopporochgrytor, och idag tänkte jag att vi skulle kika på grytan vi åt här hemma igår kväll
salt och peppar. 2 dl buljong från tärning. 2 paprikor, små (röd och grön). 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
I stället ser ni det ni ser här ovan, en murrig, men minst sagt mör köttgryta. Genom att klanta mig brutalt lyckades jag av misstag radera en hel del bilder från kameran
-) Först ut här hos mig blev en grekisk grytasom heter Stifado. Höstens första gryta. Hösten är här, då är det väl bara till att sätta igång med grytorna eller vad säger ni
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Efter en skön förmiddag i pulkabacken, rosiga kinder och små frusna näsor var det dags att gå hem och göra middag
Vi blev bjuda på denna goda lchf rätten i Lördags. Bryn fläskfilén på hög värme i en gryta. Funkar fint att äta ris till om man vill ha kolhydrater till
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Putsa och skiva köttet. Fräs baconochpurjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera någotgott till middag
Kommentarer
toka03
https://folkofolk.se/hostig-gryta-med-jordartskocka-olkorv-flaskkott-och-orter
Logga in eller Registrera för att kommentera.