Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 1 gul lök 4 potatisar 1 paprika 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Varm ostbaguette baguette färskost av valfri smak Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dags att blanda ner den i grytan tillsammans medgorgonzola, grädden och den kokta potatisen. Låt allt bli varmt och avsluta med att lägga på de tinade björnbärenoch strö över färsk timjan
Den här gången har jag gjort en köttgrytamed fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.