10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vrid på plattan och koka upp, red av med idealmjölet till önskad såskonsistens och smaka av. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon
Gör så här. Strimla köttet. Skala och skiva löken. Vispa ihop grädde, sambal oelek och soja i en gryta. Stek köttet och löken var för sig i smör i en stekpanna
Sila av spadet, men spara det. Sila av 4 dl kokspad från oxbringan. Skala morot och lök. Skär i bitar. Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. högrev. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek. Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.