oxfile

oxfile

Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Murkelsås. Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter
Oxfilé sous vide med potatisgratäng och tomatsalsa

Oxfilé sous vide med potatisgratäng och tomatsalsa

Oxfilé600 g oxfilé 0,5 dl färsk rosmarin 0,5 dl färsk timjan olivolja salt peppar. 1Potatisgratäng1,2 kg potatis 1 lök salt peppar 1 kelda pastasås mild ost 5 dl grädde 4 klyfta vitlök 150 g västerbottensost, riven
Oxfilé med svampgratäng

Oxfilé med svampgratäng

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Börja sen med gratängen. Sätt ugnen på 250 grader. Stek lök i smör och olja tills den är mjuk och lite gyllene
Grillad oxffilé på salladsbädd

Grillad oxffilé på salladsbädd

800 g oxfilé 2 förp rucolasallad 4 plommontomater 1 rödlök 1 dl tranbär cashewnötter 1 manchegoost (Eller annan hårdost) 2 förp halloumiost 15 delikatesspotatisar olivolja salt granatäppelvinägrett
Grillad oxfilé med örtsmör

Grillad oxfilé med örtsmör

Ta fram oxfilé och smör så att de blir rumstempererade. Börja med klyftpotatisen. Sätt ugnen på 225 grader
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser Portioner. 4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Ingredienser Portioner. 6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Örtmarinerad oxfilé

Örtmarinerad oxfilé

1. Gnid in köttet med olivolja och örtkryddor. Låt marinera medan du förbereder resten av middagen. Du kan också göra detta dagen innan, lägg allt på fat eller i en plastpåse och förvara i kylen
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Ta fram och låt köttet ligga framme övertäckt med plastfolie så att det blir rumstempererat medan du börjar laga övriga tillbehör
Oxfilé med vitlökssmör

Oxfilé med vitlökssmör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé 1 st smör , skirat, till stekning 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Vitlökssmör 150 gram smör , normalsaltat 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja , hackad 1 odefinierad worcestershiresauce , några droppar Redskap 1 odefinierad plastfilm , eller smörpapper Köp receptet