Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Börja sen med gratängen. Sätt ugnen på 250 grader. Stek lök i smör och olja tills den är mjuk och lite gyllene
Oxfilé700 g oxfilé 0,5 msk salt 1 msk svartpeppar 2 msk rapsolja 40 g smör 1 tsk flingsalt. 1Kroketter1 kg fast potatis 200 g västerbottensost 150 g smör 2 ägg 2 dl pankoströbröd 2 dl vetemjöl salt frityrolja, till fritering
Ingredienser Portioner. 6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
1. Gnid in köttet med olivolja och örtkryddor. Låt marinera medan du förbereder resten av middagen. Du kan också göra detta dagen innan, lägg allt på fat eller i en plastpåse och förvara i kylen