Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg oxfilé, putsad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk timjan
  • 1 kg mjölig potatis
  • 5 klyftor vitlök, skalade
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 200 g smör
  • 1-2 msk färsk dragon, repad och hackad
  • några blad hackad vinägerinlagd dragon
  • 1 msk bladpersilja, strimlad
  • 1 citron, rivet skal och saft av
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 krm peppar, nymalen
  • 4 schalottenlökar
  • neutral frityrolja
  • salt
  • 4-5 stjälkar av vardera grön och vit sparris
  • ev vitlöksskott (eller hackad gräslök)
  • 1 msk olivolja
  • en nypa salt, vitpeppar ur kvarn
  • 1 dl portvin
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 kg oxfilé, putsad 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk timjan
  • Bearnaisemos:1 kg mjölig potatis 5 klyftor vitlök, skalade 2 dl vispgrädde 40 % 200 g smör 1-2 msk färsk dragon, repad och hackad några blad hackad vinägerinlagd dragon 1 msk bladpersilja, strimlad 1 citron, rivet skal och saft av 0,5-1 tsk salt 1 krm peppar, nymalen
  • Friterad lök:4 schalottenlökar neutral frityrolja salt
  • Sparrissallad:4-5 stjälkar av vardera grön och vit sparris ev vitlöksskott (eller hackad gräslök) 1 msk olivolja en nypa salt, vitpeppar ur kvarn
  • Portvinsreduktion:1 dl portvin 0,5 dl balsamvinäger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.