Helstekt oxfilé med murkelsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, 200 g/pers
  • 3-4 msk smör, till stekning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 5 potatisar
  • 1 förp grön sparris, 330 g
  • 300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade)
  • 3 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl spad från murklorna
  • 2,5 dl vispgrädde 40 %
  • 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade)
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 krm paprikapulver
  • 3-4 dl mjölk
  • 1,25 gelatinblad
  • 4 tsk strösocker
  • 40 ml portvin
  • 20 ml sherry
  • 40 ml vatten
  • Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
  • Tillbehörca 5 potatisar 1 förp grön sparris, 330 g
  • Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
  • Portvinsgelé1,25 gelatinblad 4 tsk strösocker 40 ml portvin 20 ml sherry 40 ml vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.