Häll av vattnet i ett durkslag, men spara lite för att eventuellt späda pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör i smör och sedan musselspadet
Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i pastan och koka den al dente. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök och saffransblandningen
Koka under tiden pastan “al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen
Hemlagad pasta5 dl durumvetemjöl 3 medelstora ägg 2 msk vatten 2 msk olivolja 2 krm salt. Pastasås300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp) 1 gul lök smör till stekning 5 dl vispgrädde 100 g parmesanost salt och nymalen svartpeppar
Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som tomatsåsen tillreds. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, "al dente", samtidigt som tomatsåsen är klar