Fläskfilépasta med gorgonzolasås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 11 gul lök
  • 11 päron
  • 16 dl pasta penne eller liknande rörpasta
  • 1 svartpeppar och salt
  • 13 dl grädde
  • 1100 g gorgonzola
  • 11 dl skalade valnötter
  • 1 olja, att steka i
  • 1400 g fläskfilé 1 gul lök 1 päron 6 dl pasta penne eller liknande rörpasta svartpeppar och salt 3 dl grädde 100 g gorgonzola 1 dl skalade valnötter olja, att steka iBörja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  • Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
  • Börja koka pastan i välsaltat vatten.
  • Stek köttet i pannan, salta och peppra. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.