Om du har tid, marinera gärna kycklingen dagen före men hinner du inte det går den självklart lika bra att tillaga direkt efter att du gnidit in smöret
“Dijaj bi timman el ahmar” är det irakiska namnet på denna ljuvliga rätt. När kycklingen är färdigkokt lyfter du upp dem från tomatsåsen och ställ åt sidan
ris med tadig, HÄR. Iranierna är kända för sina fantastiska och aromatiska risrätter. Tahchin är en stor favorit, saffransris med kyckling toppad med zereshk
Tillsätt alla övriga ingredienser. Tillaga kycklingen tillsammans med böngrytan i ugnen. 1. Värm ugnen till 100 grader varmluft, eller 120 grader vanlig värme
Kycklingspett. Skala och riv lök och vitlök. Pressa limen. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stek därefter kycklingen och lägg åt sidan. Skiva rödlöken i storlek efter egen smak och stek den i samma panna som kycklingen, när löken mjuknat ha i bladspenaten och låt den steka med en liten stund
Ingredients 4 tablespoons olive oil 2 large red onions, peeled & thinly sliced 1kg boned leg of lamb, trimmed and cut into 3cm cubes 4 celery sticks, chopped into 3cm lengths and leaves finely sliced 3 sprigs of fresh thyme 2 bay leaves 3 small unwaxed oranges (zest of 1 and juice of 3) 90g pitted black olives, drained 3 tablespoons runny honey 400ml full-bodied red wine 1 x 400g tin of chopped tomatoes 200ml hot vegetable stock 3 medium potatoes, peeled and cut into large chunks 150g frozen peas, defrosted Salt and freshly ground black pepper to taste. 110Ingredients. 111Ingredients. 112Ingredients. 17Ingredients
In una padella versate un filo generoso di olio evo e aggiungete la cipolla tagliata a rondelle. Fate appassire la cipolla con la padella chiusa con il proprio coperchio
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.