fläsklägg

fläsklägg

Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

Lägg ner fläsklägget och låt koka upp. koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Lägg ner fläsklägget och låt koka upp. koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter
Rotmos och fläsklägg

Rotmos och fläsklägg

Lägg fläskläggen i en djup kastrull och täck med vatten. Servera rotmoset med stekt morot, bakad kålrot, råmarinerad kålrot och fläsklägg i buljong samt senap
Kinesisk fläsklägg med calvados och ingefära

Kinesisk fläsklägg med calvados och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2,5 kg fläsklägg , rimmat 3 st gul lök(ar) 6 klyfta(or) vitlök 1 odefinierad olivolja 1 burk(ar) hela tomater , + 1 burk vatten 2 st kanelstång/stänger 6 st stjärnanis 2 st piripiri , torkad 0,5 dl Calvados 1 tsk kinesisk soja 1 msk honung 1 paket svarta bönor , färdigkokta, eller motsvarande mängd hemkokta 2 bit(ar) färsk ingefära , (tumstora) 1 odefinierad szechuanpeppar , (kan ersättas med svartpeppar) 10 st röda plommon Köp receptet
Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Rimmad fläsklägg med lingonchutney

6 6 rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g) 1 gul lök 1 äpple 1 paket frysta lingon (à 225 g) 2 lagerblad 2 hönsbuljongtärningar Lingonchutney 2 dl socker 1 paket frysta lingon (à 225 g) 1 paket frysta tranbär (à 225 g) 1/2 dl rött vin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rimmad senapspanerad fläsklägg med smörad kålrotspuré – en klassiker i ny tappning

Rimmad senapspanerad fläsklägg med smörad kålrotspuré – en klassiker i ny tappning

Lägg fläskläggen i en gryta och häll på vatten så att det täcker. rimmad benfri fläsklägg. Rimmad senapspanerad fläsklägg med smörad kålrotspuré och persiljepotatis   1. 8 personer Ingredienser 11/2 kilo rimmad benfri fläsklägg 4 kvistar timjan 2 lagerblad 2 ägg 2 msk grovmald söt senap 2 msk finmald söt senap 2 dl ströbröd 2 msk rapsolja 2 msk smör Puré 600 g kålrot 3 dl vatten 150 g smör, rumsvarmt 1 1/2 tsk salt Potatis 40 små potatisar 2 msk smör 2 msk finhackad bladpersilja 2 msk klippt smörgåskrasse 2 tsk flingsalt Garnering shizokrasse
Kokt fläsklägg med stuvad vitkål

Kokt fläsklägg med stuvad vitkål

Fortfarande är vitkålen fin vi hittade att krispigt fint ekologiskt huvud på affären och i köttdisken låg en benfri fläsklägg och väntade på oss
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Kokt rimmad fläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Det behövs inget salt i kokvattnet när fläskläggen är rimmad
Rotmos och fläsklägg

Rotmos och fläsklägg

Fläsklägg. Lägg fläsklägg i en stor kastrull. Lyft fläsklägg och plocka i stora bitar. fläsklägg med ben. 1. Täck med kallt vatten och lägg i kryddor och lök
Fläsklägg med rotmos och senap

Fläsklägg med rotmos och senap

Och fläsklägg och rotmos i synnerhet är en riktig klassiker. Vatten så det täcker fläsklägget i kastrullen
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

spadet från fläskläggen. Servera moset med fläskläggen och olika sorters senap. spadet från fläskläggen. 4 st rimmade fläsklägg, portionsbitar. Lägg dom i en kastrull, häll på spad från fläskläggen och koka i ca 30 min. 4 st rimmade fläsklägg, portionsbitar
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst