En vällagad husman är alltid rätt att börja veckan med. Skala löken och skivadeni halvmånar, smält smöret och mjukgör lökenien kastrull på svag värme, strö över sockret och låt det smälta inilöken
Jag äter minaantingenmedlite bär och grädde eller som toast. Gjorde ennyladdning våfflor tillfrysenhäromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Vispaäggvitornamedhälften av sockret till ett hårt skum. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Alltså beslutade jag att göra en helt nyvariant som förhoppningsvis kunde falla samtligaimin hårda jury ismaken
Dra av bakplåtspapret och bred ut gräddenmen dra inte ut den helt och hållet längs enasidan (så du kan rulla ihopdensnyggtgenom att avsluta meddengräddfriakanten) Lägg på mandarinklyftorna och rulla längs meddinspritsning
Spola av läggenordentligt och lägg tillbakai grytan och fyll på mednyttvatten. Skölj av denrimmadefläskläggen och lägg denien kastrull som är stor nog att rymma den
IngredienserPortioner. 4 ca 2 1/2 kg rimmatfläskläggmedben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Kokt rimmatfläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammansmed rotmos är typisksvensk husmanskost när den är som bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.