Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter. 1-1¼ kg Scan Piggham rimmadfläsklägg med ben. 2-3 morötter. 5-6 medelstora potatisar
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter. 1-1¼ kg Scan Piggham rimmadfläsklägg med ben. 2-3 morötter. 5-6 medelstora potatisar
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Senaps- såsen är gjord på både mjölk och grädde för att få en fylligare och rundare smak. Koktrimmadfläsklägg med potatis i krämig senapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap
Det är det Tyska namnet på rimmadfläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Fläsklägg är ett väldigt bra exempel på god, näringsrik Svensk Husmanskost
Nu är väl detta någon sorts svensk-fransk husmanskost men i vilket fall som helst så blev det gott. Det tar närmare en timme för kålrot att bli ordentligt kokt
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet och strö över finhackad persilja. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. 1-1½ kg Scan Piggham rimmadfläsklägg med ben. 2-3 morötter, skalade i bitar. 5-6 potatisar, skalade i bitar
Servera allt till den färdigkokta oxbringan. 600 g oxbinga (rimmad, färdigkokt skuren i skivor). 2 st äpplen (cm-stora tärningar). 5 cm skivor) 2 st äpplen (cm-stora tärningar) 1 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.