Salt, svartpeppar och vitpeppar. Salt, svartpeppar och vitpeppar. 3 dl vispgrädde. 3 tsk sambal olek ( beroende på vilken hetta du vill ha ). 3 dl vispgrädde. 3 tsk sambal olek ( beroende på vilken hetta du vill ha )
Om inte, så går vi igenom dem här nedan. Vit grundsås. Vit grundsås. Görs på äggula, smör (raps- eller solrosolja om majonnäs), vitvinsvinäger/citronsaft, salt och peppar
Detta för att undvika bränd smak av såsen. Koka upp och vispa. När köttet småputtrat klart, ta ur den från kastrullen och häll i lite redning (vispa 2 msk mjöl med en liten skvätt vatten)
Ibland kanske man behöver tillsätta bara lite vatten så det är viktigt att man smakar av och låter köttet koka tills man tycker att det är tillräckligt mört
Ta ut steken och låt den vila i ca en halvtimme innan du skär upp den i tunna skivor. högrev. Högrev, köttbiten som sitter på själva ”manken” på nötkreaturen, framför entrecôten, vad gör man med den egentligen
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.