50 ml
färsk dill eller färsk basilika eller färsk koriander, finhackad
1 lime,
saften
400 g
kallrökt lax
Beskrivning
Strimla zucchinin tunt på längden, ta eventuellt bort kärnhuset först. Eller använd en grönsakssvarv (spiralizer).
Lägg den strimlade zucchinin i ett durkslag, salta och blanda väl. Låt dra 5-10 minuter och pressa sedan ur vätskan.
Blanda under tiden färskost, grädde och limesaft i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra ett par minuter.
Sänk värmen. Tillsätt örtkryddan och den strimlade lax. Rör om och smaka eventuellt av med salt och peppar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs zucchinipastan några minuter. Salta och peppra. Servera direkt till såsen.
Tips
Zucchinipasta eller zoodles som det också kallas kan ätas rå eller bara lätt ångkokt om du föredrar det. Man kan även göra egen äggbaserad LCHF-pasta.
En snabb och så enkel laxsås som vi just har inmundigat med lite pasta till. Fast ibland är Håkan lite av en hobbymeteorlog och försöker impa på frun med olika moln-konstellationer och vad de betyder för vädret
Zucchinipasta (zoodles) med ärtpesto och soltorkade tomater. Det är även en rätt som jag själv äter ofta, oavsett vad jag har får mål med min kost för tillfället
Fyll en stor kastrull med vatten och sätt på plattan. Häll upp pastan på en djup tallrik, sleva på en del av såsen, toppa med laxen och avsluta med något grönt
Hyvla zucchinin med en osthyvel, potatisskalare, spiralizer eller en köksassistent. Häll av vattnet och strila över lite oljvolja (valfritt) och rör runt, lägg upp zucchinipastan på en tallrik och servera
Att blanda riven zucchini med pasta är riktigt gott och kan verkligen rekommenderas.  Till middag ikväll åts den med tomat- och bönsås och riven parmesanost
Zucchinipastan på bilderna har jag gjort med hjälp av en mandolin. I detta inlägg kan du läsa mer om hur man gör zucchinipasta, eller zoodles som det också kallas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.