Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Season the salmon filets (or fish if using) on both sides with salt and pepper, and sear in the hot pan, flesh-side down first, for 5 minutes on each side, or until cooked to your liking
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Skär laxen i mindre bitar och kör den till mos i matberedare eller mal den med en köttkvarn. Sätt formen i vattenbad och låt laxpatén stå i ugnen 1 timme. 500 g färsk skinn- och benfri lax
Strimla laxen. 200 g gravad lax. Hårdkoka äggen. Skala, låt dem svalna och hacka dem. Finhacka dillen. Vänd ihop alltsammans och smaka av med salt och peppar
3-4 port ca 2 dl Panko, asiatiskt ströbröd 4 laxfiléer salt peppar Rasp eller Solrosolja + citron Skär laxfiléerna i mindre bitar. 4 laxfiléer salt peppar