Riv vitlöksklyftan och blanda alla ingredienser tillsåsen i en kastrull, koka i ett par minuter. Stek kyckling eller strimlad lövbiff eller vad du nu vill ha tillsammans med strimlad rödlök och ev andra grönsaker i smör
Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering. Skivad kassler och sen kall sås med smak av pepparrot och persilja
Sätt in plåten i mitten av ugnen (ugnen ska vara kall. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Gravlaxsåsen som jag trodde gömde sig någonstans i kylskåpet visade sig vara slut. Vad skulle jag då hitta på till den gravade laxen, som redan låg där och väntade på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.