Vit kladdkaka med hallon
catrineyngbro
catrineyngbro

Vit kladdkaka med hallon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du
  • 200 gram smör
  • 250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 125 gram färska hallon
  •  
  • Hallongräddde
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 125 gram färska hallon

Beskrivning

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader.
    Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
    Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Tryck ner hallonen i smeten och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.