1lemoncurdSmält smöret, vispa ägg och socker pösigt, blanda i smöret, mjölken och rivet skal samt saft från citronen. 1Blanda sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten och blanda försiktigt till en jämn smet. 1Fyll formarna lite i botten, ca 1 cm, och klicka sedan i 1-11/2 tsk lemon curd, fyll sedan formarna med smet
Blanda alla ingredienser till toscan och värm tills det blivit en smet. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Vi fortsätter på det inslagna rabarberspåret med den här söta och sega kakan. Vispa ägg och socker pösigt, blanda i smör, socker, vetemjöl och bakpulver och häll ner i en bakplåtspappersklädd springform
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Kladdkaka. Hacka nötterna och den vita chokladen grovt. Kanske till ochmed blir att jag tar med den till kollegorna på fredag innan jag går på semester
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.