Välj glutenfri pasta med omsorg. Det finns numera en mängd olika pastasorter som är både nyttiga, i vissa fall väldigt proteinrika och naturligt glutenfria med rena och bra ingredienser
Om du inte äter glutenfritt, så servera dem gärna med sallad och tahinisås i ett pitabröd. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Jag har länge velat hitta ett pajskal som både är gott och glutenfritt. Det här glutenfria pajskalet från Monica på vin och matguiden blev helt fantastisk bra
LCHFPizza. Vad gör man då suget sätter in eller övriga medlemmar i familjen smaskar i sig pizza. Man bakar en själv… Använde botten av samma recept som mandelbröden men brädde ut stort som en pizzabotten
Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk och glutenfri. Pizzabotten gjorde jag på en glutenfri universalbakmix från Urtekram, och den kan jag verkligen rekommendera om man har bråttom och snabbt vill slänga ihop en pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.