Nyttig thaisoppa med röd curry och kokosmjölk (laktosfri & glutenfri)
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Nyttig thaisoppa med röd curry och kokosmjölk (laktosfri & glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Recept, 2 portioner
  • 2 dl Sköljda röda linser
  • 1 dl Hackad gul lök
  • 3,5 dl Vatten
  • 2,5 dl Kokosgrädde/mjölk
  • 2,5 dl Hackad färsk tomat
  • 2 Lime blad
  • 1 tsk Röd curry
  • 1,5 tsk Salt
  • En nypa chili pulver

Beskrivning

    1. Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak).
    2. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk..
    3. Tillsätt resten av ingredienserna.
    4. Koka upp och låt puttra i ca. 15 minuter till linserna är mjuka. Rör emellanåt.
    5. Ta bort limebladen.
    6. Använd en handmixer och mixa soppan lätt för en krämigare konsistens. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar.
    7. Smaka av och krydda mer om det behövs eller späd ev. med vatten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.